Alla inlägg under januari 2009

Av Johanna - 16 januari 2009 09:40

I går när jag och Jens åkte hem från Kalix så var det något som började irritera i mina ögon, jag kunde som inte riktigt se vägen det blev så ljust. Då kom jag på att det fanns något framme i bilen som ovanför framrutan som kunde hjälpa. Jag tänkte det kallas för hmmmm,.... någonting-skydd.. Å då kom jag på det! SOLskydd!!! Det var solen som förärade oss med att titta fram =) Jag blev ju helt i chock och ögonen sved och bländades.


Senare på kvällen i mörkrets trygga famn ;)  åkte jag in till ridhuset med Pina. Hon var ännu lugnare än i går och kommer förmodligen bli super härlig att ha med sig på träningar framöver. Skönt. Longerade henne i ridhuset och skrittade henne sedan en stund. Måste ju ta det lite lugnt så man inte förivrar sig. Hon var jättelugn och sparkade inte bakut en enda gång tror jag. Lite slö när jag skulle skritta henne men hon blev väl uttråkad. Sen var jag lite disträ också eftersom det var tre hästar till därinne så man blev lite "blingrad" =) Men det är ju bra träning för henne att bara gå omkring när andra rider det är hon ju inte van vid precis. Nu kan jag tyvärr inte åka in varken Fredag eller Lördag då Jens ska ha transporten och frakta skotern till verkstaden. Men hoppas på att kunna åka in Söndag.


I dag ska jag åka till veterinären och vaccinera Nelzon. Och sen måste jag hämta spån eller torv. Har inte bestämt vilket ännu.


Lämnar av med en bild jag tog i går på solen som kikade fram, och ta mej fan om den inte tänkt visa sig i dag oxå =)



Av Johanna - 15 januari 2009 09:09

Måste ju lägga in en bild på min kära "Ezkil" (Markhyttens Miles Away) också. Världens bästa valpvakt och min ständiga skugga i stallet =) Han är 11 år på bilden.

Av Johanna - 15 januari 2009 08:39

Åkte till ridhuset med Pina i går kväll. Det gick bra och hon var orädd som vanligt. Tyvärr lite för busig ;) Men man kan inte förvänta sig något annat eftersom hon gått så lite. Men jag vart kär i henne i går när vi åkte hem och hon var så lugn och sansad. Cambi var ju lätt och ha med sig men hon var jämt så stressad och uppe i det blå, så det var skönt att Pina var så cool. I dag är det ännu kallare så det kommer inte gå att göra något med hästarna här hemma i dag heller. Men ska försöka ta mig i väg t ridhuset med Pina i kväll igen om jag får med mig Jens. Min syster tyckte jag kunde åka själv, men det var tur jag hade Jens med mig för vi var tvungen att ta pappas bil för att ta oss fram för det var så halt. Och backen upp/ned till/från vår gård är inte att leka med när den är hal och man har transporten bakom. Tack käre far för att du lånar ut bilen (men han försäkrade sig först att Jens skulle köra, undrar varför? =D )


 Avslutar detta inlägg med en bild på mammas och pappas katt Neo som fått ett underbart liv i Storön med två pensionärer som passar upp honom =) Han råkades följa med mig från Övik och vare sig dom ville eller inte så fick dom sig en katt. Nu trivs dom så bra med varandra och Neo har verkligen hittat hem.

Av Johanna - 14 januari 2009 11:19

Ofta kofta det kom någon snö... Nu är det bara kallt och isigt och blåsigt. Hästarna halkar omkring i hagen och jag går som en ledbruten gammkärring över gårdsplan. Ska försöka ta mig i väg t ridhuset i kväll om Jens ids komma och köra. För jag vågar inte köra själv i denna halka. Och ute går det inte att göra något med hästarna ev skritta omkring på ridplan men hur givande är det?

SUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUR

Av Johanna - 13 januari 2009 18:05

Har varit och tittat  när min vän Helena red privatlektion på Holmen. Det var roligt att vara tillbaka där man suttit många timmar till häst. Dom har byggt ut ridhuset och gjort en nytt stort gäststall. Har anmält mitt intresse för privatlektioner från och med februari så att hästarna hinner få lite bättre kondition. Det kändes tryggt att se Maria (instruktören) in action igen och man sträckte lite extra på ryggen bara av att höra hennes röst ;) Hoppas nu bara det finns någon plats över på hennes träningar eftersom hon alltid har fullt upp. Helena och Hannah var duktiga som vanligt och gjorde det dom skulle utan problem.



Av Johanna - 13 januari 2009 14:02

Har fixat lite i höladan och burit in höbalarna som ockuperat transporten. Jens håller på att modifiera därbak så att jag har en bom i stället för kedjor. Bilder kommer. Tillsvidare får ni hålla tillgodo med Ezkils son som finns här hemma hos oss. Snygg va? =)

Av Johanna - 13 januari 2009 09:04

Här kommer lite bilder på Nelzon, Jens, min ena katt Cornelius och Floyd (en till av mammas och pappas hundar)

Av Johanna - 13 januari 2009 08:32

Hotet med hagelsprackan gjorde tydligen susen =) -5 och snön faller. Men man ska inte ropa hej förrän man är över bäcken för inte har det då kommit mycket ännu.

Heja Morsan! Pappa ska köpa en Wascator tvättmaskin så att hon kan tvätta hundplädarna och jag ska kunna tvätta hästgrejerna. Han berättade i går att det räckte för dom med en 7,5 kg maskin men att de behövdes en större för häst täckena. Så jag skulle få betala mellanskillnaden till en större om jag skulle kunna tvätta. Det berättade jag för mamma i går. Nu på morgonen sa mamma att han skulle köpa en större för hon hade sagt att "int är det lönt att du kommer hem dragandes med nån liten plutt maskin". Ha ha ha nog är det morsan alltså.


Ovido - Quiz & Flashcards