Alla inlägg den 20 januari 2009

Av Johanna - 20 januari 2009 16:55

Det har kämpat på och snöat så nu har vi fått i allafall fått ca tre - fyra cm. Har varit till ridplan med Pina och det var inte allt för pjåkigt där. Hon kunde då kuta i sken typ på lina utan att trilla ;) Jag longerade henne och efter ca 20 minuters sken hade hon sprungit av sig det värsta "stallmodet", det är ju bara synd att då måste man nästan gå hem för att hon inte ska överanstränga sig. Men jag struntade i det och skrittade en stund och linade henne sedan inspänd ett tag. Hon kunde till och med galoppera lite normalt. Hon brukar ju inte kunna galoppera utomhus på volt eftersom hon är så pigg så hon bara hoppar jämfota med bakbenen. Det är trist att nästan bara ta henne på volt men jag har inte så mycket val. Hon är ju som en kanonkula på ecstasy ungefär =) Tacka vet jag Pina på sommaren då är hon som en filbunke. Men hon lär ju bli det nu med bara hon får komma igång ordentligt och göra sig av med all energi.


Tog Ture och "vatten-spilte-tränade" och transport-tränade. Jag vet då vilket han tyckte var värst ;) Det var vattenspiltan. Nog är det ju Ture i ett nötskal. Fast när han förstod att han inte skulle dö i den så gick det bra. Han är så charmig - nästan jämt ;) Det gick jättebra med transporten och han gick in hela vägen flera ggr. Men jag stängde inte som jag hade planerat för han var lite oroligare än förra gången. Jag vill inte forcera när det går så bra! Så stänga få bli en annan gång när det passar bättre - förhoppningsvis i morgon. Jag ska ta honom direkt på morgonen då han är riktigt sugen på mat ;) Nä nu ska jag åka och kolla på Hesse träning på Holmen.


Av Johanna - 20 januari 2009 10:05

Det har kommit snö. Tyvärr inte särskilt mycket, men i allafall så slipper man se isen på de flesta ställen. Ture har firat det med att spränga grinden på hagen mitt framför mina ögon.   Nelzon har busat med Erik i snön och var glad att inte vara som Bambi på is.

Var till ridhuset i går (måndag) med Pina. Hon var ju givetvis spänd och okoncentrerad som förväntat. Men skötte sig ändå bra. I dag är det Hesse träningar i ridhuset så jag måste försöka använda ridplanen på något sätt i dag. Det lär ju vara kasst underlag men någon form av övningar måste vi väl kunna göra.


Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards