Alla inlägg under januari 2009

Av Johanna - 25 januari 2009 22:09

Kolla när den här katten spöar upp skrivaren.... Ha på ljudet så ni hör... ha ha ha lite bad kissekatt.   


http://www.kossan.se/roliga-filmer/katt_leker_med_skrivare_2.htm

Av Johanna - 25 januari 2009 20:58

Jag är helt matt från att hålla igen på ilska idag... Först red jag Ture han var jättefin och duktig, dock kändes han lite kort och stum i steget men han är väl lite mör sen transport träningen i går. Han lyssnade bra och låg fint i handen och svarade bra både framåt och tillbaka. Så det började bra.


Sedan tog jag ut Pina och jag hann ju som sagt inte rida henne i går och det fick man ju tillbaka... Jag blir så less att hon bara orkar.... Först longerade jag henne lite så hon skulle få springa av sig lite. Hon skenade omkring som en vettvilling och när hon lugnat ned sig (trodde jag) så satt jag upp. Hon gick som en liten makaron åt alla håll och kanter och sökte inte ett dugg upp bettet. Hon bara krullade i hop sig och låg KRAFTIGT bakom hand. Ju mer jag försökte ge tygel och driva henne framåt desto mer krullade hon i hop sig och sköt rygg och kändes som en liten boll. Försökte trava henne på lång tygel för att få henne att länga halsen och söka sig framåt men icke då blev det typ sken och bakutsparkar. Slingrade sig som en ål och hispade åt olika spöken som inte jag kunde se i allafall. Till slut var jag på så dåligt humör så det var bara att sitta av för att inte få ett raseri utbrott. Tog henne på  linan igen och hon travade och galopperade henne till hon blev trött. Hon kommer ju gå sönder snart för att gå på volt hela tiden är ju inte bra. Men, men vad ska man göra? Jag måste definitivt se till att hon går varje dag. Men ibland räcker ju inte tiden riktigt till.

När jag sen kommer hem hade ju Ture givetvis sprängt hagen och rymt med alla sina damer. Som tur var så var Jens där så han hade tagit in dom, annars hade jag nog hämtat hagelsprackan.

Sen blir jag så besviken på mig själv som blir irriterad för det känner ju hästarna så klart även om man försöker hålla sig lugn. Det är ju inte deras fel att man inte klarar upp situationen. Fick ett par barfota skor av min syster idag så jag tänkte ta ut Saga men jag vågade inte ifall det oxå skulle gå åt pipsvängen.

Nåja, i morgon är en annan dag så då får det bli nya tag.


Av Johanna - 25 januari 2009 13:44

Jag hittade var man köper Monty Roberts grimma.

Therese: Jag antar att du har den blåa till River. Hur stor är den? Ture lär ju ha mindre huvud än River så Ture kanske kan ha den svarta?  Ture har ju vanligtvis x-full på grimmor men kan ibland ha full max utspänt och har full på träns fast nästan max utspänt då. Så jag funderar om jag ska ta den svarta grimman eller den blå???

http://www.montyroberts-shop.se/ 

Av Johanna - 25 januari 2009 12:04

Tog tjuren vid hornen direkt på morgonen. Och va tror ni hände? Han gick rätt in! Alltså han är ju för rolig min häst. Han backade ur och gick rätt in igen, backade ur och stramade upp sig lite ;) men gick rätt på igen. Nog skulle jag vilja läsa tankarna på min "lilla" pålle. Sedan så backade han ur när jag rörde därbak vid bomfästet men gick lika snällt in igen när jag bad honom. Så jag höll på att röra i sprinten så han ska vänja sig vid ljudet, och bad han bara gå på igen när han backade ur. Och han backar så försiktigt, försiktigt. Så söt han är. Han gick säkert ut och in minst 20 ggr sen stod han snällt och åt sitt hö medan jag grejade lite därbak. Sedan fick han gå till tjejerna igen. Sååå duktig. Men jag skulle gärna vilja köpa en sån där grimma som Linda har och som Therese har till River. För det vore bra att känna att det var lite mer på "mina" villkor, så man inte i framtiden åker på träning och så får han för sig att inte gå in när man ska hem så man får vara borta hela natten. Då tappar man lätt tålamodet och förstör ännu mer för sig och hästen. Så var köper jag den?

Nu ska jag vänta på min kära syster och hennes familj som ska komma och ha lite kalas åt Jens i efterskott ;) Sen blir det ridning i kväll och kanske lite mer last träning så jag återkommer med rapporter.


Av Johanna - 24 januari 2009 22:05

Det hade det kunnat stå i en annons i dag ;) Jag skulle transport träna Ture i dag och Ture beslöt sig för att träna mitt tålamod =) Man kan säga att vi hade ett litet bakslag i träningen.  Han gick rakt in första gången, backade ur, gick rakt in en andra gång, backade ur och sen var det blankt NEJ! Sen drog han hela registret, backade typ 100 meter sisådär tusen gånger, stegrade, piafferade och jagade upp sig så han blev helt svettig, allt utom att gå rakt framåt. Inte ens i närheten av transporten skulle han. Han hade nog på känn att jag är sugen på att stänga därbak... Sen stod han med frambenen på rampen i si sådär tre timmar. Jag försökte klura och hitta på trix men jag vet ju samtidigt att det hjälper inte att lura in han. Den räknar han ut nästa gång jag försöker samma sak. Det gäller bara att vara snäll, lugn och ihärdig så han någongång inser att det är inte hela världen. Jag satt i transporten och väntade, och väntade, och väntade. Blev rejält frusen och var på vippen att ge upp. Men då backade jag av han från rampen och upp igen ett par gånger och så mitt upp i allt blev han nog less och gick in. Jag fick bli religös ännu en gång och be till Gud om tålamod en hel del gånger. Speciellt när han försökte med någon slags spansk skritt för att få mig att flytta mig när han skulle forcera sig in i hagen till sina damer. Men jag är ju rätt så jädra tjurig så jag spansk skrittade tillbaka ;) och då insåg han att hon kommer inte flytta sig. Tur att jag behöll lugnet annars hade jag varit tillbaka på ruta ett igen. Hjälper inte att bråka med den hästen kan jag säga. Alla som tror att det går att bruka våld för att få sin vilja igenom borde prova med Ture =) Han skulle lära dom =) Så nu är det dags igen i morgon bitti. Så snälla vänner håll tummarna för oss så jag kanske får tid över att rida i morgon, för det fanns ingen tid kvar för idag.  Men jag får glädja mig över att han var in tre gånger i allafall.

Av Johanna - 24 januari 2009 13:19

Här kommer en bild på Ture som Therese vill se =) (Thereses häst har ju samma pappa och morfar som Ture. Och jag tycker jag känner igen mycket av Ture det jag läst om River i Thereses blogg)

Han är ju dock sommarfet på bilden...;) Ska ladda upp mer sen när jag får någon som knäpper mig när jag rider honom. Det finns ju mer bilder under länken mina bilder. Men dom är ju kanske inte helt till hans fördel ;)

Av Johanna - 23 januari 2009 20:46

Har varit och tittat på Hesse-träningar i dag oxå. Mycket klok karl det där!

Åkte hem full av inspiration och hästarna såg nog vilka bestämda kliv jag hade mot stallet =)

Först ut var Ture Torpeden. Han var full av energi i dag oxå. Jag blir fortfarande lika förvånad över den nya Ture. Alla som sett honom tidigare vet ju att han brukar vara lite låååångsam men det verkar vara som bortblåst. Han var MAFFIG att rida idag =) Dock låg han på lite mycket ibland men han kändes fin i formen och det är härligt att ha lite bjudning. Han behöver ju gå framåt nedåt och han sökte sig så fint till handen.

Sedan var det Pinas tur och hon kändes så fin från början. Men tyvärr så blev jag nog lite bekväm och gled omkring lite planlöst då hon kändes så fin och hon märkte ju det ganska fort och började hitta på egna saker ;) Men jag skärpte till mig och sen gick hon som en klocka. Hon känns så härlig i ryggen och är smidig som en liten katt. När jag höll på att avsluta med Pina så ringde min förskräckta stackars mamma. Ture hade ju givetvis tyckt att han inte skulle vara kvar i hagen nå mer så han hade tagit damerna på promenad runt gården. Mamma hade försökt ta fast Ture i grimman, och det är en sak som Ture INTE gillar. Det ska vara grimskaft annars får det vara! Så han hade brutit av mammas naglar...FY på han! Men Cambi och Ture stod snällt på gården och åt ur höbalen medan Saga sprang omkring och visade hur snygg hon kan vara. När jag kom på gården kom hon dock snällt och gick fot med mig in. Hon är så gullig "Sonja Larsson" =)

Av Johanna - 23 januari 2009 10:09

Varje morgon när Nelzon kommer till mamma och pappa kör han lite morgongympa i form av brottning med de andra hundarna. Han mäter även vem som har störst mun. Han eller någon annan. =) Här på bilderna får ni se lite mätning =)


Ovido - Quiz & Flashcards