Alla inlägg under juni 2009

Av Johanna - 7 juni 2009 19:37

Jag går på moln i kväll. Jag tror detta har varit min bästa ritt någonsin. Denna Pina lär mig så otroligt mycket. Det är som Andreas säger; -det är på "idioterna" man lär sig. Cambi var ju besvärlig på sitt sätt men hon var så förlåtande med små detaljer och kämpade på trots att man glömde av sig och blev hängande i handen ibland, satt lite på sniskan ibland, osv osv. Pina däremot är inte lika tolerant, så där gäller det att hålla koll på sig. Cambi hade man mer sjå att hålla koll på hästen, men med Pina så håller man koll på sig själv så sköter hon sig (för det mesta ;) ).

Det kändes som att jag hade kunnat göra vad som helst idag men som tur är så höll jag mig i skinnet och blev inte överilad och började ställa krav som jag inte hade klarat av att rida. Jag  är så så så nöjd med Pina och mig själv oxå faktiskt.

TACK PINA! Och tack Andreas för att du skriker dig hes så man lägger manken till för att förbättra sig själv!

Av Johanna - 6 juni 2009 22:15

Idag har det ju då bara snöat i Kalix. Inte så det blivit vitt eller så, men fallit några av Jens älskade flingor från skyn. Det har även haglat upprepade gånger och regnat lite. Så härligt och varmt har vi haft det idag. Det är ju så man blir jätteglad - NOT !!!

Å så undrar man varför norrbottningar slåss så mycket... Det är kanske inte så konstigt - eller? Folk blir ju heeelt crazy av kylan förstås. Det är ju helt enkelt ett sätt att hålla värmen.

Jag och syrsan var ute och red i skogen i em. Jag tog Pina på uteturen denna gång och hon var mycket snäll och gjorde inga försök till varken krumelurer eller sprintrekord. Tyvärr verkade hon inte tycka det var lika skönt som oss att vara ute i naturen. Det var som om hon funderade på vad i h*****e detta gick ut på. Gå efter några j***a stigar i skogen, som inte ens går att kuta på... Helt onödigt. När vi sedan kom ut på skogs-bilvägarna blev hon lite mer uppåt men i det stora hela var det inte så jädra kul ;) När vi sedan var på väg hem var det som att det brunnit i huvudet =) Hon tyckte det var väldigt jobbigt att gå i skogen OCH uppföra sig. Det hänger inte riktigt ihop tycker Pina =)

Hon är ju för härlig lilla prinsessan.

Ture har fått sig en välbehövd frisering och ser numera lite mer representabel ut. Måste kanske ta ett foto eller två ;) Bra, då har jag en ursäkt att fota honom - ännu en gång =) Bosse fick oxå sin frisyr justerad av sin matte, borde nog oxå fotas eftersom pannluggen fick en ganska markant lutning åt öster =) *fniss*

Av Johanna - 6 juni 2009 14:04

Nelzon har varit så duktig i dag och vunnit massor med fina priser då vi kom 2:a i Best In Show Valpkl II. Jag är mycket nöjd och stolt över min fina hund ;) Bild från utställningen kommer.

Av Johanna - 4 juni 2009 08:43

(Onsdag) Sadlade på och tog ut Pina och på väg till ridplan började det ju givetvis regna. Nåja, jag är ju inte lika rädd för lite dåligt väder som Pinas ägare ;) så hon fick tack vackert ridas ändå, och se på rackarns det gick vägen ändå =)

Hon var lite hispig på kortsidan mot "trollskogen" ( i hennes ögon) men det förstår jag då hon har ett litet ont öga mot den där hemska skogen och det blåste och knakade i tallar och granar.

Hon var aningens springig som vanligt och jag kämpade för att hinna med med att hålla min sits och balans. När jag tappar den så springer hon ju såklart ännu fortare. Hon gjorde några riktigt, riktigt bra galoppfattningar och var väldigt stadig och fin i formen i en del av travarbetet. Hon orkar mer och mer och jag börjar förstå lite mer hur hon påverkas av mig. Så om några år kan man riktigt börja njuta ;)

Regnet avtog såklart när ridpasset var över. Men det var bra att få ridplanen vattnad.

Var till "vildhästen" (Cambi) och kollade henne och fyllde vatten  och hon såg ut att må gott.

Idag hade jag tänkt ta Ture en sväng på ridplan och sedan rida ut med Pina med Anette i kväll. Men jag kom på att det var höhämtning i kväll så det återstår att se hur det blir med det.

Av Johanna - 3 juni 2009 12:43

Tränade galopp, galopp, galopp med Pina i går. Hade några riktiga fullträffar och några mindre lyckade försök ;) Men i det stora hela var jag nöjd med ridpasset. Det blev lite långt men som tur är så när jag blickade tillbaka så insåg jag att vi hade haft många pust-pauser.

Ture fick ett kort pass på banan. Var en snigel på väg dit, en finlandsfärja när han var där, en snigel på väg hem. Han var nog lite trött i mössan tror jag efter första natten i gräshagen. Han ides inte ens ponnytjura som han brukar när han känner sig lite bekväm ;)

Idag har ja och systern varit och börjat utforska skogarna i Storön lite grundligare. Och vi fick lyckträff direkt. Hittade en jättemysig väg som verkar vara huuur lång som helst!  Dessutom fanns det en massa angränsande stigar och vägar som måste utforskas.  Jag hade Ture och han var glad över äventyren. Hade coflex under bootsen och trot eller ej. INGE SKAV!!! Kanske det funkar, peppar, peppar. Ture är ju inte direkt mogen att ridas på hårda grusvägar och asfalt utan boots som Bosse och Pina är. De bara kliver på utan problem, men inte lilla prinsen på ärten. Nä, nu ska jag rida Pina.

Lägger in några bilder från tidigare idag. Anledningen till att jag tokskrattar på en av bilderna är för att min käre far, som stod för fotograferingen, skulle låta lite för att Bosse skulle sätta fram öronen. Han skrek ut något konstigt ljud som ej går att beskriva och Ture tänkte nästan vända och ta till flykten. =)


Av Johanna - 2 juni 2009 13:26

Pappa ställde ut en stövare i söndags och då fick ju Nelzon följa med och socialträna sig så klart.

Så här kan det se ut när en Grandis börjar bli trött och behöver vila sig lite ;)

OBS! Han är vågig i pälsen på ryggen det är inte ryggkotor som sticker ut som en del tror ;)

Av Johanna - 2 juni 2009 10:22

Släppte hästarna i ena gräshagen igår kväll där de fått beta under natten. De ska få gå i skogen under dagarna så de inte blir så feta (läs fetare i Bosse och Tures fall) och stinna. Ska ju tränas i sommar! De blev lyckliga över nya domäner och drog en repa eller två och Pina stod som vanligt på stället och visade upp just hur högt en häst som står på bakbenen kan hoppa, och det är inte lågt kan jag säga. Måste försöka fånga på bild hur hon hoppar. Det är inte capriol likt utan på bakbenen rätt upp, inte snett framåt-uppåt utan RAKT upp! Hon hoppar dessutom HÖGT. Men mest av allt lockade gräset så det blev inte många steg sprungna för hästarna. Mums!

Nu passar dom på att vila lite i skuggan innan det är dax för ridturer.

Hejsvejs!

PS! Bilden på hästarna är inte i gräshagen

Av Johanna - 1 juni 2009 20:07

Igår hämtade vi "Bosse" (Poseidon). Det blev spännande på farmen. Ture och Bo kom genast bra överens. Det var värre med den lilla skatan =) Hon försöker skrämma iväg Bosse så mycket hon kan men han bryr sig inte märkvärt.

Ridmässigt har det gått jättebra. Gick över cavaletti och red Pina riktigt lång och låg förra gången och det gick bra förutom att hon ville kicka en del i galoppen. I dag har hon varit jättefin och koncentrerad. Galopperade riktigt rund och i lugnt jämnt tempo. Mycket nöjd med henne idag. Red bara uppvärmningen eftersom hon var så schysst så fick hon sluta sedan. Kändes konstigt att bara rida en halvtimme, hon brukar ju behöva längre pass bara för att få bort "stallmodet" kan ha och göra med att hon börjat sova ute, och att det var så spännande med ny kompis ;) Lite tröttare än vanligt kanske *fniss*

Ture fick en kortare sväng i skogen och sen ett kort pass på banan. Han travade på riktigt, riktigt bra i högre tempo. Det blev lite värre när han gick i lägre tempo ;)  Men kändes som en häst i dag, och inte någon ponny =) Koncentrerad även fast han sprang och skrek lite och var lite orolig att Pina och Bosse hittade på något de inte fick göra när han inte var hemma =) Han har gått upp en aaaaning i vikt och behöver bli smärtare om magen. Men det kommer nog gå galant när jag har ridsällskap numer och kan rida längre svängar i skogen.

Lämnar av med några bilder från gårdagens hingstutsläpp =)

PS! Kolla bilden på Bo, tror ni jag blir sugen att prova??? he he he

Ovido - Quiz & Flashcards