Alla inlägg under juni 2009

Av Johanna - 23 juni 2009 15:41

Hopp å hej så slängde jag i hop ett kandar och sadlade på Bobo. Vi gick till ridplan och körde igång ett svettigt pass. Det är kul att rida Bosse som har lite mer erfarenhet än lilla hoppetossan och den eviga unghästen - min lilla ponny ;)  Så jag kan träna min sits och göra övningar som sedan ska börja ridas med PIna. Det var kul att få rida med kandar oxå vilket jag inte gjort sedan Cambis glansdagar dvs sisådär 5 - 10 år sedan. Jag lääääängtar till Pina (eller Ture) kommer upp i nivå så man får börja göra saker i stället för att rida runt fyrkanten ;) Som att jag inte har nog med att hålla reda på mig själv runt den =)

Nu skulle jag behöva ta ut Ture oxå men jag vill INTE rida honom på ridplan i denna värme. Skulle bli som seg kola blandat med tuggummi ungefär och mina ben är ju även lite möra nu så jag skulle nog förmodligen få en kollaps av att bogsera honom runt banan när han inte är på humör. Får se om jag kanske rider honom på ängen men då lär han ska antingen 1. kuta hem (ponny) eller 2. bocka av mig (ponny) eller 3. springa till grannens hästars hage och hingsta sig (ponnyhingst) =) He he  Skämt å sido han brukar ta tillfället i akt när han känner att jag är trött. Han kan faktiskt få vila i dag eller så rider jag honom i kväll då det blivit svalare.

Kanske jag skulle ringa Helena och fråga om hon inte vill komma och rida sitt "barnbarn" i morgon. Det gör jag!

BYE

Av Johanna - 23 juni 2009 12:50

Pratade med Anette, vi skulle köra lång sväng i skogen bort till drömvägen (vi hoppas att det är en drömväg i alla fall) med Ture och Bosse. Jag klädde på Pina och red bort till ridplan och vi körde stenhårt ;) Galoppövningar som dödar mina lår och travövningar som dödar mitt tålamod ;) Det gick som vanligt lysande i vissa stunder och mycket mindre lysande vissa stunder. Efter ridpasset var jag helt BRÄND, mina muskler BLÖDDE och jag höll på att få en mindre kollaps. Då tänkte jag att det var skönt att det inte blev tre hästar i dag och dessutom slapp jag ridplan med Ture.

Vad händer då. Syster yster ringer och säger att hon måste åka till jobbet så det vore bra om jag red Bosse. OH MY GOD säger jag bara.... Men jag blev allt sugen i alla fall. Nu återstår att se om jag överlever en häst till och dessutom en "finlandsfärja" =) Jag syftar på Bosses storlek...

Så kanske på återseende då ;)

Av Johanna - 23 juni 2009 09:12

Red ut med Ture först. Han tyckte det var lite trist att fara ut själv då han nu blivit bortskämd med Bosses sällskap. Stenarna var liite läskigare och det var liiite roligare att gå hem =) Han är ju väldigt orädd Ture men vissa stenar kan ju inte bara ligga där och se svinfarliga ut =) Knasboll =)

Skulle ju rida lektion med Pina men Kamillas häst var i fölningstaget så vi fick skjuta upp den. I stället red jag och syster yster ut. Det var skönt att "slappa" lite då jag fortfarande känner mig lite seg sen i helgen ;) Nu är det ny dag och nya tag. I dag blir det ridplan för hela slanten, måste ringa syster och fråga om jag ska rida Bosse i dag. Kanske det blir tre hästar i dag då. Det skulle behövas för min kropp behöver en riktig omgång =)

VI BLOGGS!

Av Johanna - 22 juni 2009 12:35

Jaha ja... Då har man varit ut på galej. Väldigt trevligt att vara ute på Vassholmen och jättekul att träffa en massa gamla vänner osv. Men som vanligt så hade vi liiiiite svårt att sätta gränser så det blev lite väl mycket öl och liiiite väl lång fest... Så gårdagen blev mest vågrät kan jag säga. Det är tur att man har djur att ta hand om annars skulle man aldrig ta sig upp ens en gång.

Ture var inte så trevlig i lördags. Ponnytjurig som få och lat som en ja vet inte vad.. Men då hade dom gått i gräshagen hela natten så han var väl trött. Ing kul att gå på ridplan då. Fick avsluta med en uteritt och då piggnade han till så klart. Pina fick vila i går och i dag ska vi rida lektion. Kanske inte det bästa valet av mig men jag pallade helt enkelt inte. BAKIS!!!

Här får ni se några bilder från utställningen i alla fall.

BYE

Av Johanna - 20 juni 2009 11:22

Sov hur länge som helst i morse. Kl var kvart över nio när jag vaknade. Vi har ju sovit över hos familjen Bäckström-Andersson i natt. Gårdagens firande blev lugnt och stillsamt med grillat och mello-spelet.  Vi laddar för i kväll istället då vi tänkte åka ut till Vassholmen och slå klackarna i taket. Det är ju disco i ladan, trubadur och hela holmen gungar som det står i reklambladet =)

Det är ju så perfekt då systeryster bor ett par 100m från färjan.

Hästarna fick gå ut i gräshagen i går kväll, som har haft återväxt, och gräset hade blivit riktigt härligt. De blev sjövilda som vanligt, det har så härligt att titta på när de är som kossor som släpps på grönbete VARJE gång jag leder över dom dit. Om det så är varje kväll så är det lika kul varje gång. Knasbollarna =)

Nu ska vi snart dra hem till havs och rida och sen åter in till "stan" för att börja kvällens festiviter.

Av Johanna - 19 juni 2009 15:34

Jag har ju för bövelns glömt att skriva om årets händelse! Min älskade systerdotter är ju en fotbollstjej och inte alls så förtjust i hästar, så man har ju blivit lite extra gråhårig pga detta.

Men härom kvällen när hon blev mutad en hel del ;)  för att sitta på Pina i boxen så hände det nåt!

Dagen efter så var hon värre ridsugen och red både på Ture och på Bosse! Moster och mamma var överlyckliga så nu håller vi tummarna att hon vill göra oss sällskap någon mer gång! Hon var även duktig stalltjej och gav hästarna hö och slog på vattnet. Kanske blir nåt vettigare än fotbollstjej av henne trots allt ;)

Hon var inte så skraj som det ser ut på bilden =)

Av Johanna - 19 juni 2009 13:55

Midsommar idag, känns inte så speciellt tycker jag... Inte sommar i alla fall. Men jag är glad över det svalare vädret för det är bättre när man ska träna hästarna. Det är ganska perfekt värme för det.


Red ut en sväng med Pina i går kväll. Hon var slö =) Men det var skönt att bara slappa för min kropp var lite mör efter hoppningen kan jag säga.


I dag red vi på ridplan. Hon var springig först och höll på att knasa över att Bosse & Kristina krattade i hagen. Spände sig som en fiolsträng och pinnande på.  Nötte lite mer på skänkelvikning (som jag hatar) och öppna, det gick bra.

Efter långa diskussioner huruvida man ska skena i galopp eller inte och om man ska följa fyrkantspåret eller inte gick hon super duper bra!

Hon travade riktigt, riktigt bra och tog alla halvhalter och framåtdrivande signaler. Hon gjorde kanon hörnpasseringar också. DUKTIG HÄST!





Av Johanna - 18 juni 2009 17:04

Red på ridplan i går kväll med lilla ponnyn. Han var seg och inte direkt pigg på jobb. Men när vi hamnade efter Anette och Bosse så då jäklar ville han springa. Som en liten ridskoleponny =)

I morse red vi ut och Ture var pigg och glad och ville som vanligt aldrig sluta ridturen. Han älskar verkligen att gå på upptäcktsfärd. När vi skulle galoppera så försökte både Bosse & Ture sig på lite bocksprång =) Ponny-takterna kanske smittar kanske av sig =)


Ovido - Quiz & Flashcards