Alla inlägg under juni 2009

Av Johanna - 17 juni 2009 18:21

Här kommer då en rapport om vad som hänt sen sist. Åkte ju till Vännäs i helgen och ställde ut Nelzon 3 dagar. Han skötte sig jättebra och var superduktig. Han sov i husvagn och var på utställning med ca 5000 hundar totalt. Första dagen ville han tyvärr bara springa passgång nästan hela tiden, men fick ändå superbra kritik. Han blev BIM-(Bäst I Motsattkön) valp på Grand Danois specialen. Jag var jättenervös och var väl inte så där jättebra på att visa honom men det gick bra ändå. På kvällen tränade jag att få honom att trava ordentligt, det har ju inte varit problem förut men nu ville han vara en passgångare. Jag kom underfund hur jag skulle göra så på lördag var vi laddade =)

På Lördag blev han BIR (Bäst I Rasen) valp och gick vidare till stora valpfinalen. Där blev vi oplacerade men det var nyttig träning att få springa i stora ringen med all publik och applåder och högtalar presentationer.

På Söndag blev han BIR valp igen och i stora finalen blev vi 4:a Best In Show

valp! Det var 24 raser som tävlade och det var superkul att det gick så bra för oss! 

Efter vi kommit hem så har jag ridit Pina på ridplan, hon var inte trevlig. Tokbrunstig och väldigt okoncentrerad och oambitiös. Men efter lite övertalning så gick hon hyfsat. Hon gjorde däremot riktigt bra trav-öppnor och skänkelvikningar.

I morse har jag hoppat (!) henne och det gick jättebra. Hade även galoppbom på volt och även det gick galant. Är ju så länge sen jag försökt hoppa seriöst så jag var tvungen att gå in på internet och kolla avstånd =) Det var faktiskt riktigt kul och jag planerar att göra om det snart igen.


Har inte fått bilderna från utställningen, som en tjej som hade en hund från samma kennel som Nelzon fotat, ännu så de får jag lägga in vid ett senare tillfälle.


Av Johanna - 16 juni 2009 18:25

Kommer snart en rapport om helgens utställningar. Ni får kolla på min söta hund så länge...

Av Johanna - 11 juni 2009 10:25

Hann tyvärr inte åka på Alvas skolavslutning men har fått se bilder från den i alla fall. Är hon inte cool min älskade systerdotter! Dessutom har hon valt kläderna själv.



Av Johanna - 10 juni 2009 17:56

Pina går från klarhet till klarhet. Heelt fantastisk idag! Travade som aldrig förr, hon bara flög fram med höga framknän, och galopperade jättebra. Vi kunde tom rida ridvägar i galopp =) Har aldrig hänt förut. Jag är så nöjd så nöjd! Massor med äpplen och pussar har Pina fått idag kan jag lova ;)

Av Johanna - 10 juni 2009 13:39

Morgonen startade med en ritt på Ture. Vi red på ridplan och det gick bra. Ture hann i allafall med att ta fram sina bästa ponny sidor = köra ner skallen mellan frambenen och bock-bock-bockeli-bocka så jag nästan flög över staketet.


Sedan tog jag ut Bosse på rond 2 ;) Han gick bättre idag och börjar kännas mjukare. Rider ju bara lättare pass nu när han inte är så igång. Men nog hann både han och jag bli rejält svettiga. Det är ju varmt idag och solen gassar dessutom.


Jag har ju fått något jädra strunt i foten. Har värk på ovandelen mellan tårna och vristen. Detta har pågått i över en vecka nu och blir värre och värre. Har börjat köra zon gel nu och skall göra det en vecka enl ordination. Men blir det inte bättre måste jag nog gå till farbror doktorn. Det gillar jag inte!  Nä nu måste jag sätta iväg igen om jag ska hinna rida Pina idag. Hon kommer kännas som en lite älva nu när jag har ridit grabbarna först.


Bara två dagar kvar till utställningen!!!! Alla måste börja hålla tummarna nu och tänka positiva tankar och allt vad man nu gör för att det ska gå bra! Dom har lovat regn hela helgen och kallt som attans. Mindre kul men jag längtar ändå!


Av Johanna - 9 juni 2009 13:07

Började dagen med en uteritt på prinsessan Pina, som vanligt förstod hon inte tjusningen att gå i skogen på stigar. Ytterst onödigt tycker hon. Vi avslutade ritten med trav på ängen, i vattnet och sedan galopp uppför slänten. Inge kul att trava i vattnet, alldeles för jobbigt tycker Pina. Men så länge det är hemåt så är det väl lite mer OK ;)


Sedan var det Bobo´s tur. Det var premiär ritten för mig och Bo. Han fick godkänt på ridprovet ;) Han har bra drag under galoscherna! Väldigt uppmärksam på sätet oxå. Jag trodde verkligen inte han skulle kännas som han kändes. Behaglig och trygg att sitta på dessutom, nog för att min rumpa lättade en halv meter i nedsutten trav när han ångade på som mest. Men man t o m skumpade behagligt på honom ;)  Nu "schasade" vi mest runt då Bosse haft lång vila och sedan skrittats så han är ju inte riktigt i form. Ser fram emot att rida honom i morgon oxå.


Nu måste jag åka in till storstan ;) och hämta lite co-flex från butiken så jag kan linda Tures kotor så han inte får skav av barfota-skorna, tjo-flöjt!

Av Johanna - 8 juni 2009 16:15

Sätter in lite bilder som Jenny Öqvist fotade på utställningen i Lördags. Han är så fin mattes lilla bebis. Han är nu 8 månader gammal.

Av Johanna - 8 juni 2009 11:39

Solen har hittat tillbaka till Kalix. Skööönt med lite strålar på min kind. Har varit och ridit ut på Ture på morgonen med Anette och Bo. Vi fortsätter jakten på fler ridstigar. Tyvärr närmade vi oss korna i byn idag och Ture har ju koskräck... Men kossorna var precis och käkade frukost i deras "mat-hall" så Ture vädrade och letade och letade men ingen ko i sikte. Det tyckte jag var bra ;) Ture var lite besviken då vi bara var ute i ca 1 timme. Han vill ju gärna att uteritterna ska vara sisådär en hel dag. Passen på ridplan kan däremot kortas ner till ett varv ungefär =)


Red därefter Pina på ridplan. Sååå fin sååå fin. Tränade övergångar och tempoväxlingar och började smyga lite på att nyansera traven nedsuttet. Gick helt över förväntan. Nu behöver jag någon som kommer och kollar till sitsen och formen. Någon frivillilg? Heeeeleeeenaaaaa..... =)


Hundarna på solstrimman har även idag käkat upp halva Anettes ena benskydd och en av Bosses boots... Den där dörren som inte kommit upp i sadelkammaren kommer nog att finnas där inom en snar framtid ;)


BYE BYE


Ovido - Quiz & Flashcards