Alla inlägg under februari 2010

Av Johanna - 5 februari 2010 14:51

Nu har lilla Benji (Big Ben) landat hos oss på Solstrimman! Till vår stora glädje är han JÄTTEFIN! Så nu får vi bara hålla tummarna att han har alla bestick i lådan också. Han och Ture verkar komma superduper bra överens och de står och tjafsar och leker med varandra. Ture ser superglad ut han har inte haft nån valack kompis att stå och dra grimma med på flera år. Hoppas bara han inte börjar slita sönder täckena oxå som han gjorde förut. Då drog han inte bara sönder sina kompisars täcken utan inbjöd även till dragkamp med sitt EGET täcke. Min lilla ponny :) Nu har han en egen ponnykompis oxå, lite nöjd han ska vara.

Benji ska slippa bli ihopsläppt med flickorna idag då det kan bli lite mycket för han då han rest så länge och var dåligt täckt (och klippt) när han kom och skakade som ett asplöv. Han är säkert jättetrött, och jag vill inte utsätta honom för krokodilen (Pina) idag.  Ska lägga in en bild på honom lite senare. Singde är väldigt nöjd med sitt köp - än så länge.

Av Johanna - 5 februari 2010 08:57

Benji skulle ju komma igår men de höll på med nån bångstyrig häst i 7 timmar som de inte fick på lastbilen. Så de kom sent i natt till Bodentravet och skulle sen köra ut honom till oss idag. Hoppas han kommer snart...Vi väntar med spänning.


Hästarna blev verkade igår och Pina genomgången av terapeut. Hon hittade inget som behövdes behandlas muskulärt, men sa att jag skulle hålla koll på h has. Jag har ju som sagt misstänkt nåt med höger bak så då fick jag det bekräftat. Hon tyckte jag skulle ge henne en ledkur och sen skulle hon kolla henne igen. Men jag kunde fortsätta rida som vanligt. Så det var bra.


Nä nu ska vi dra till stallet och stå och trampa till "lilleman" kommer   




Av Johanna - 2 februari 2010 22:45

Har varit och ridit p-lektion med Pina för Maria E. Det gick bra. Helt annorlunda ridning jämfört med hur Andreas vill att jag ska rida henne. Förstår väl bådas tänk och tycker att de kompletterar varandra bra. Maria tycker att Pina har väldigt lätt för samling så det bådar väl gott för framtiden   

Har under dagen möblerat om i stallet då lille Benji idag har påbörjat sin resa till Norrlands-skogarna. På Torsdag beräknas han vara framme och vi är spända av förväntan! Alla får hålla tummarna att han är så bra och fin som vi hoppas på.  



Av Johanna - 1 februari 2010 19:57

En härlig dag inleddes med lagoma -10 och sol. Underbart väder med andra ord. Jag tänkte att jag skulle vänta med att rida till kvällen för att få så lugn och ro med Pina som möjligt för jag vill inte vara med om nå tjafs när jag ska rida lektion i morgon. Jaha, va händer då? Jo det blir sviiiiiiiiiiiiiinakallt. Vinterjävel, jävel!!!   

Har ny kassa apparat på jobbet. Jag är fasen livrädd för den. Det är som att den är Gestapo eller nåt. Gud nåde om man gör något fel... Jag tror den lever - på sant! Den låter nästan ingenting heller och det spär på min hispighet.   


Men alltså va i h*****e? Kollar på TV om en tjej som har fobi mot feta människor. Hon är alltså livrädd för vad hon tycker är överviktiga människor. Får ångest och kallsvettas och grejer. Hur kan man ställa upp i TV och berätta nåt sånt? Va less jag blir... Hon kan inte gå ut för att hon pallar inte se fetisar på stan. Men dra mig baklänges.  Ja mena vara rädd för en kassa apparat är heeeelt normal - men mot människor bara för att dom väger lite mer???   


Jag har fått hem mitt hönät till rundbalar. Great. Ska testa det i morgon och jag hoppas det kommer funka lika bra som mina småa höbegränsningsnät. Blir skönt i så fall för då behöver jag ju bara fylla nät inne, så det kommer ju bli massor med tid över som jag kan ägna åt att städa huset, tvätta kläder, laga middag varje dag osv.....  - NOT!!!!!!   

BYE

Ovido - Quiz & Flashcards