Alla inlägg den 6 februari 2010

Av Johanna - 6 februari 2010 18:52

Har varit hundvakt åt mamma och pappa idag då de varit på hundutställning i Boden. Hundarna har varit väldigt lugna och fina idag måste jag säga. Det var en fröjd för mina öron.

Drog av Benji framskorna och verkade bort det värsta gamla skruttet. Han var nog inte skodd på ett bra tag kan jag säga. Han hade dessutom sommarskor så att ta bort dom var ett måste. Han var ju redan barfota bak och det tackar jag för. Det är jobbigt med hovvård! Men han stod som ett ljus och är då den lättaste häst jag någonsin skott av/verkat. Han blev inte nå öm eller nåt så det var bra.


Red Pina och det gick som en dans. Hon travade med bra takt och med lite extra "gung". Hon var pigg utan att vara överilad och ALLT gick som en glans. UNDERBART! Efter 4 nästintill perfekta galoppfattningar utan minsta antydan till sparkningar eller spändhet så fick hon avsluta. DUKTIG!!!

Tog Benji lite på lina och han var pigg och lydig. Han travar fint och var lätt att jobba med.


Red Ture en snabbis men han hade lite koncentrations svårigheter då han nog känner att han måste hålla koll på alla hästar så allt går rätt till då det är ny häst i stallet. Men när han lyssnade bra fick han gå in igen som tack! Vill inte riskera att vi blir ovänner när han gått så bra på sistone. Han förtjänar lite tillmötesgående matte.


Av Johanna - 6 februari 2010 11:40

Å herrejösses vilket jädra stå hej det har varit på morgonen. Släppte först ut krokodil-Pina med Benji i hagen. Allt gick bra och det snosade lite på varandra. Pina gjorde några surförsök men Benji brydde sig inte. De var ute en liten stund tillsammans och Pina gick omkring lite medan Benji åt i godan ro. Men det hela ändrades så fort jag öppnade stalldörren och Pina såg Tures huvud i dörröppningen. Då förvandlades hon snabbt till ett monster   

Hon blev helt galen och stegrade sig RAKT upp på sträckta bakben och kastade sig med vidöppen mun mot stackars lille Benji. Jag lovar att han kunde ändå ini magen på henne. Hon attackerade och sparkade och levde om. När Ture kom in i hagen blev hon ännu värre och sprang och jagade Benji och bet och sparkade mot honom. Slet sönder täcket hans och försökte döda honom. Jag tog fast henne och hon fick gå in i skamvrån. Lite tuff hon blev när hon fick förstärkning av sin man. Så det vara bara att leta fram tråd och göra ett provisoriskt fängelse åt häxan  

Sedan ut med henne igen och då var hon allt lite snopen. Där ska hon få stå till de har vant sig vid tanken att de har en ny flockmedlem. Ture och Benji är fortfarande bra kompisar, även om Ture poängterade att Saga var "hans" när hon kom ut i hagen. Saga skötte sig som vanligt bra och gick fram, luktade på Benji och sen gick hon och åt. Ska låta Pina och Benji gå tillsammans ensamna en stund oxå. Då verkar hon ju inte vara så kaxig. Hon försökte ju samma med Bosse i sommar men hon bakade ganska mjukt då Bosse är en rejäl karl och han brydde sig inte ett jota om hennes skrämseltaktik. Hon vågar ju inte bita förrän hon ser att dom flyr. Fegisen. Hon gjorde ju samma sak med Saga oxå, men Saga visade ganska fort var skåpet skulle stå. Hoppas Benji tuffar till sig när han blivit lite "varmare i kläderna". Han verkar ändå vara lite kaxig så jag håller tummarna att han ska säga ifrån på skarpen.


I går kväll så jobbade jag Pina på lina. Hon var jätteduktig och gjorde superfina galoppfattningar från skritt. Hittade jämn, fin takt i traven och travade fina små volter. Ingen jämfota galopp heller. Sedan red jag Saga. Hon är för häftig. Ture fick vila sig då han kutat sig genomblöt i svett med Benji på dagen. Att han är nyverkad verkar han helt ha glömt bort   


Ovido - Quiz & Flashcards