Alla inlägg under september 2009

Av Johanna - 3 september 2009 20:48

Idag kom Marie hovverkare och fixade till fötterna på hästarna. Som vanligt blev de supertjusiga. Blir intressant och se hur Ture kommer kännas i morgon. Det har ju blivit bättre och bättre för varje gång nu. Jag hann ta ut Ture på lina och träna lite galopp och sedan skrittarbetade jag honom lite. Han har inte haft "morsan" på ryggen på ett tag när jag har haft hjälp av Annso att rida honom, och jag är ju "lite" petig av mig så jag hann bara med skrittarbete innan Marie svängde in =). Nåja, det spelar ingen roll det är nyttigt det med och han hann ju träna galopp innan vilket är prio 1 just nu!

Pina fick vila idag hon gick ju superduper igår och idag hade värmen hittat tillbaka och hon såg helt slut ut så jag kände att både hon och jag kan vara nöjda med gårdagens superba arbetspass.

är helt betuttad i Moorland Totilas, liksom många andra gissar jag, men har idag till min besvikelse sett clinics med ekipaget där dom utövade roll-kur så klart.... Underbar häst, duktig ryttare - varför klarar man sig inte utan roll-kuren då??? Just på denna clinic så varierade han i alla fall formen mycket så det var ju en lite tröst, inte som att kolla på Anky, men de har ju samma tränare..

Visst mina hästar går bakom lod många gånger, men inte för att jag vill det utan för att jag inte är nog skicklig så det blir så ibland. Men dessa ryttare placerar ju dem avsiktligen så bakom hand så att man inte ens kan se något mellan ganascherna och halsen, känns inte riktigt kul att se på kan jag säga...När hela under sidan av hästens huvud och framsidan av halsen TAR I VARANDRA - fy fanken säger jag bara.... Hästens huvud närmare våg än lod...

Vad kan man säga... TRIST...

Av Johanna - 2 september 2009 17:14

Började dagen med ett SVETTIGT pass på Bo - mjukisdjuret. Han är ett mjukisdjur vissa stunder men en pansarvagn när han vill ;) Jag red och svettades och red och svettades. Han är ingen barnlek kan jag säga. Men Bosse var tapper och stod ut med mig, trots att han säkert tyckte att jag hade minst en skruv lös.

Sedan red jag Prilli Vanilli som vaknat när det är svalare och vinden viner =) Jag kände att hon var på G och sprätte och grejade emellan åt. Skulle sparka mot läktaren när den knakade i vinden och lite såna grejer. Jag har ju fasat för detta, men faktiskt kände jag att jag hade saknat hennes busigare stunder. Det var lite extra motor och det tackar man ju inte nej till efter sommarens lite mer behagliga Prilla. Nu hoppas jag ju förstås att hon inte ska bli hel-prillig när vintern kommer, men de återstår ju att se =)

Hon gick i allafall AS-BRA!!!!! Heeelt underbar. Mjuk, rund, fin och jämn och med motorn på plats i bakändan =)

Efter dessa två ridpass kände jag mig väldigt mör i min mage så jag tog ut Ture på lina. Tänkte försöka låta honom galoppera lite. Han var superduktig och galopperade villigt, avslappnat och med mycket bättre balans. Vi körde några intervaller och det var inga problem. Förra året kunde jag ju bara drömma om att galoppera honom på lina, om han ens fattade galopp så låg han och slet i linan som en galning och såg ut som att han höll på dö. Men nu verkar det gå mot rätt håll. Ingen hosta idag och ögat såg helt friskt ut oxå. Var nog bara ett falskt alarm peppar, peppar.. Bra att kunna galoppera honom på lina så han kan träna mer galopp utan att behöva balansera upp en ryttare oxå. Ska börja löshoppa honom mer oxå, det stärker oxå upp galoppen för honom. Tyvärr är ju vintern snart här  och då blir det väl inte mycket löshoppning, men då får jag ju flörta med Helena så får hon hoppa honom uppsuttet i ridhus i stället.

BYE


Av Johanna - 1 september 2009 20:28

Red först Pina. Hon var på G som bara den. Fick ju hoppa igår så hon hade gasen i botten.

Sen gick hon jättebra! Tränade mycket tempoväxlingar och hon var rund och fin och lyssnade bra. Jag satt riktigt bra idag tror jag ;) Då jag koncentrerade mig på att komma tillbaka, jag har ju en förmåga att vara framåtlutad och i "avlastnings-sits" hela tiden.

Red Bosse sedan och det var ju ett träningspass för mig kan jag säga. Han är ju liiiite mer häst att rida motför Pina och Ture. Han gick bra efter lite övertalning ;) I morgon ska jag rida honom igen. Nyttigt för då kan jag hjälpa Anette bättre och jag får dessutom träna mig mer. Anette ska filma och det blir kul. (eller inte?)

Ture var tyvärr svullen och rinnig i ögat. Ville inte rida då jag tycker inte det är schysst då han inte kan se ordentligt. Satte lite noviform i ögat och hoppas att det ska hjälpa. Sedan innan jag åkte hem hörde jag att han HOSTADE ett par ggr! Han har aldrig hostat i hela sitt liv så jag hoppas han inte får någon skit sjukdom när han är igång.



Ovido - Quiz & Flashcards