Alla inlägg under september 2009

Av Johanna - 9 september 2009 18:06

Började spöregna när jag skulle till stallet idag. Så jag fick ta in Saga och Cambi så de inte ska bli kalla i höstregnet. Satte mig sen och kollade på en massa dressyr ridning på internet osv. Sedan blev det sol men dock storm ute. Vet ju att det säkert blåser mer här än i Stråkan (där Ture och Pina är) men jag tappade som sugen. De fick ju jobba på ganska bra i går med höga cavaletti och mycket galopp på lina så de är säkert lite möra hur som helst. De går ju ute ännu dygnet runt så de gör nog inget att de får slappa lite nu. Har anmält mig på både Marias p-lektioner och Andreas och ska anmäla mig till Andreas kurserna när man får göra det och så försöker vi ju ordna så vi får upp Maria H en gång i månaden för kurser framöver. Så det kommer bli en hård vinter för hästarna och mig om jag får plats på allt.

Hej svejs!

Av Johanna - 8 september 2009 21:57

Longerade hästarna idag. Hade även höga cavaletti som de fick gå över. Ture var inställd på hoppning så fort han såg bommarna och tog dem som studs i full galopp. Brallade och härjade i början, men sen så fattade han grejen och gick fint över i trav. Han är så fin att arbeta på lina. Flyttar vikten så fint i halvhalterna och det där med galopp på lina börjar bli en vana nu. Det känns mycket bra att galopparbetet går framåt.

Pina var fin och skötte sig bra. Dock har hon ju lite taskig balans i galoppen så hon blir lite jämfota i bakbenen. Men numer är hon ju inte som ett skållat troll i allafallFlört.

Var till Holmen efter jobbet och kollade på när Helena tränade med Hannah och sen tog hon Wilda. Såg ju även andra ryttare och det är alltid lärorikt och intressant att titta på lektionerna.  Hannah var duktig dock lite off i början men kom i gång mot slutet och gjorde fina travökningar.

Wilda skötte sig jättebra och var superfin! Missade Idol men det får man väl se på tv4.seCool

Och på tal om ryska damen så har hon försvunnit från stallet lika fort som hon dök upp. Ingen har sett eller hört henne hämta hästen trots att de bor på gården och trots att hon använder klackiskor i stallet Skrattande Hon tyckte nog det blev för dyrt när de andra i stallet sa att hästen behöver mat varje dag.

Av Johanna - 8 september 2009 12:10

Lite paff får man ju bli när bloggandet förändras på det här viset.

Nå nu har ju mamma och pappa kommit hem från utställandet och det är skönt. De hade med sig en massa roliga priser oxå så Nelzon fick sig en ny boll i grandis-storlek dessutom så han slipper ha den under läppen som en liten prilla Flört

Pina fick tänderna kollade i Måndags och hon hade lite vassa kanter och några sår i kinden, jag hade ju mina aningar då hon kännts lite konstig i ena tygeln, men hon är ju tjej så hon har ju presterat på topp i allafall Kyss.

Men det ska bli spännande att känna om det är någon skillnad när hon får börja ridas med bett igen om några dagar.

Jag tvålade ju till Bosse härom veckan och det har tydligen gjort någon slags nytta då min syster tycker han har jobbat på fint efter det. Så det var ju roligt att slitet inte var förgäves Skrattande

I dag börjar IDOL!!! Hur kul som helst. Men jag hinner nog inte se för jag ska å kolla på Helenas träning kl halv åtta. Jaja, off till stallet bär det iväg nu.

Av Johanna - 6 september 2009 12:03

Har en god vän som har sin häst uppstallad i Luleå. I går hade en kvinna ringt på annonsen som stallägaren hade ang en ledig stallplats. Kvinnan hade sagt att hon skulle komma och titta på platsen.  En stund sendare dyker det upp en kvinna - vi kallar henne ryska damen - iklädd klackiskor och vit damväska och lastar ur ett sto och frågar vilken hage hon ska stå i.

Damen åker hem och lämnar hästen utan mat och vatten. När sedan en av stalltjejerna får tag i ryska damens telnr och ringer på kvällen för att fråga vad hästen ska äta (eftersom hon inte hade med någon mat till hästen) svarar damen - Men jag har inte ridit idag.

Den ryska damen visste alltså inte att hästar äter varje dag utan trodde att den bara behövde äta när den ridits. Snacka om att arbeta för brödfödan...

Hon informerade att hon minsann hade gett hästen vatten under dagen så det tyckte ryska damen räckte.

Va säger man?

Fortsättning lär följa....

Av Johanna - 6 september 2009 09:31

Lilla Juni



Här har det varit tornado i helgen. Lite härligt ändå att bo vid havet när det blåser och stormar riktigt mycket.

Är hundvakt fre - mån då mamma och pappa är på hundutställning i Östersund (tror jag det var).  Nelzon är nu anmäld till utställning i Sundsvall i Oktober och jag känner mig redan lite småpirrig ;)

Här på Solstrimman är det då full rulle, en liten valp som väcker en halv sex på morgonen. Men det är tur, för då blir jag påmind ännu en gång varför jag aldrig mer ska ha en retriever ;) Liiiite livlig är hon ju om man säger så =)

Hästarna har ju vilat fre och lör pga det otroligt jobbiga vädret, och idag är det väldigt grått men än så länge vind/regnfritt. Men får se om man orkar åka nånstans då jag måste se efter dessa sjutusen hundar och måste börja röja och ställa i ordning i stallet. Nåja, de kan gärna vila ett par dagar, dom är ju nyverkade så Ture är ändå lite öm. Snart börjar höstens träningar och kurser så dom kan behöva ta igen sig lite xtra efter sommarens ridläger =)

Av Johanna - 4 september 2009 19:39

Nu har hon äntligen kommit hem. Känns skönt att ha henne hemma så jag kan ta in henne under tak om det blir oväder igen. Nu har det ju så klart klarnat upp men jag har längtat efter att få hem henne. Nu vill jag skämma bort henne lite medan tid finns.

Av Johanna - 4 september 2009 13:10

Regnet öser ner. Det är värsta monsun-regnet... Inte kul alls, kan inte heller åka till ridhuset ikväll då jag ska hämta hem gamm-gumman från betet så hon får komma in och slipper stå i regnet. Det börjar bli för kallt för att vara ute i regn för en så gammal häst tycker jag. Frågan är ju bara om hon är av samma åsikt och vill komma hem ;) Hon har ju en förmåga att bli "vildhäst" när hon är på bete.

Har hämtat ut nya barfotaskor idag så vi har rustat upp inför vintern.

Har i allafall varit och ryktat hästarna och det var härligt med lite pyssel.

Här får ni en länk så ni kan gå och kolla på Pinas blivande man ;)

www.edwardgal.nl  Underbar häst!!!!!!!!!!!

Av Johanna - 3 september 2009 21:15

Världens bästa dressyr ryttare?????? Vem kan se upp till denna människa????

http://www.youtube.com/watch?v=lMqS1DTShNE&feature=related
Ovido - Quiz & Flashcards