Alla inlägg den 15 september 2009

Av Johanna - 15 september 2009 11:33

Jaha, svårt att hålla reda på vad som hänt sen sist men gör väl ett försök.

Jag har fått en dörr till sadelkammaren (ett år för sent) JIPPIE! Blir lika glad varje gång jag ser den, och varje gång jag INTE ser ett hundtuggat hästtillbehör på gården Skrattande

Pappa har fortsatt med det nya taket på stallet och Jens kämpar med att fixa sin gamle Bettan (lastbilen).

Jag har tränat apportering/sök med Nelzon och han är superduktig, vem behöver en retriever Cool.

Ryska damen har flyttat till ett nytt stall i Luleå-trakten där mat ingår så hästen får mat nu, det var en glädjande nyhet. Ryska damen hade även tänkt rida sin springare och hade stolt varit och inhandlat ett träns i storlek ponny som hon var i färd med att trycka på hästens (av modell stor) huvud. Då fick en av stalltjejerna låna ut ett av hennes träns till ryska damen och dessutom visa hur man satte på huvudlaget. Sedan tog ryska damen glatt ut hästen, hoppade upp, kastades av och gick in igen. Ridturen var över, men ryska damen var lika glad för det Glad.

Om hon under hela denna tid var iklädd sina berömda klackiskor vet jag faktiskt inte, men jag hoppas liiite grann på det Skrattande.

Hästarna då. Ture har koncentrerat sig på sin galoppkarriär. De har löshoppats och Ture hoppade jättebra och Pina hade lite konstiga hopp för sig emellanåt (hoppade bl a två studs i ett språng Förvånad, och JA, jag är HELT säker att avstånden stämde). De fick hoppa studs åt båda hållen och sedan hoppa kombination (hjälphinder, ett galoppsprång, stigsprång m a o "vanlig" löshoppning) Ture hoppade som sagt superbra och speciellt när han fick hoppa lite högre. Han behöver ca 1,20 hinder för att börja se dom som hinder överhuvudtaget, han ser dom som höga cavaletti annars ungefär. 

Pina hoppade lite med hängande ben som vanligt, men hon är ju löshoppad/hoppad så mycket mindre så det är ju inte så konstigt. Det blev bara låga hinder för henne så hon får bli mer säker på sin teknik. Jag och Singde och Soffe tog och löshoppade Anettes BO och Jeanettes Filur också  när vi ändå var igång och jag kan säga att gamle Filur var den som var hetast på gröten Flört Vi stod med hakan i knäna när den annars lite bekväma Filur drog i väg på en gång och sprang runt och hoppade tills vi fick hejda honom så han inte skulle få en hjärtattack. Bosse gjorde som han skulle som vanligt, och hoppade med fin teknik.

Jag har även ridit Pina och hon har gått AS-BRA. Helt fantastiskt. Hade tårar i ögonen sista gången för jag blev så lycklig. Hon har även blivit bättre i munnen sen Ingrid var och fixade till tänderna på henne.

Ture har varit lite bångstyrig då han har fått mest kuta omkring och galoppera så nu är han liiiiiiite olydig. Men huvudsaken för mig är nu att han vågar ta för sig och galoppera så då får man väl bita ihop, även om jag nämnde något om blocket.se igår Flört

Till helgen är det kurs för Maria Hjorth och jag ska rida bägge hästarna. Det blir superkul och dessutom har jag fått plats på en p-lektion för Maria Eriksson på tisdag, och då blir det blir Pina som får följa med.

Nä nu ska jag gå och läsa på lite mer skoluppgifter.

BYE


Ovido - Quiz & Flashcards