Alla inlägg den 21 januari 2010

Av Johanna - 21 januari 2010 10:57

I går kom äntligen vattnet tillbaka (vattenpumpen har haft gått sönder)! Det var en underbar känsla att slippa släpa dom där jä**a dunkarna   . Fixade en del i stallet, hängde upp redskapshängare, fläkten i sadelkammaren och lite sånt smått och gott. Min hö-bonde har fortfarande inte balat så jag får tack vackert åka och hämta löshö stup i kvarten   . Tur att han bor nära i allafall.

Red ut med Pina en kortis igår för hon tycker inte om att gå i mörkret. Hon är lugn och så (mkt snällare än när det är ljust) men man märker att hon tycker det är obehagligt när hon inte riktigt ser vart hon går. Så vi red fram och tillbaka efter "bodskata-vägen" (vägen som går från "stora" vägen till oss och våra grannar) ett par gånger och  tränade skänkelvikning och öppna. Travade även ett par ggr i minst sagt friskt tempo   Gick sedan till ridplan och tränade tempoväxlingar och galoppfattningar, hon gick kanon. Hon vill på att ställa in h bak väldigt mkt och det är även det benet hon sparkar med när hon går i v galopp. Så hon vill inte gärna bära sig med det benet. Det är den sidan hon hade mest ont på rumpan i oxå. Så det gäller att ha koll och inte nöta så mkt när hon gör rätt och skritta mellan repetionerna.

Sedan på tur hade vi Ture Torped. Först uppvärmning på lina och sedan halter och igångsättningar. Tränade även öppna och det gick jättebra. Jag har ridit honom helt barfota nu de senaste gångerna och det funkar hur bra som helst. Passar på att härda lite extra innan verkningen.

Nä nu ska jag hämta mer löshö grrrrrrr

BYE

Ovido - Quiz & Flashcards