Alla inlägg under augusti 2009

Av Johanna - 13 augusti 2009 19:05

Idag har det varit sol och så där lagom varmt. Inte afrika värme utan lite svalare.

Helena kom förbi och hoppade med Hannah och löshoppade "lilla mumin". Singde värmde upp och hoppade fram Pina och sen hoppade Helena även henne.

Hannah var så duktig, cool och säker idag. Pina tyckte det var skoj att få hoppa och bjöd och hoppade fina språng. Var kul att få se Helena rida henne igen, sist hon red henne var ju i vintras och det är kul att se att hon utvecklats rejält sen dess. Pina var vacker som en dag och kommer att gå bra på både hopp- och dressyrbanorna i framtiden om hon kommer sig dit ;) Det fotades en hel del så jag hoppas jag kommer över några bilder jag kan lägga in så ni får se va fin hon var. 

Tures svullna ben har gått ner så jag red honom ett lätt pass. Han gick bra idag och det kändes skönt att känna att han var tillbaka i bättre form. Dock är det lite jobbigt med alla distraherande grejer men det behöver ju tränas det oxå.

Bosse fick besök av veterinären och nu hoppas vi hans tjuriga, växande mugg ska försvinna inom snar framtid.


Av Johanna - 13 augusti 2009 11:02

Vilket rackel... Ture fortfarande lite svullen i benen, Bosse mugg med komplikationer... Skulle nog aldrig ha lämnat hemmets trygga famn =)

Nåja Pina är ju fit for fight i allafall, peppar peppar...  Så det är ju kul för Singde i allafall.

Ska i allafall ta och åka till stallet nu och kolla Ture och om läget är oförändrat ska jag skritta honom i allafall, jag tror ju inte på att hålla hästar helt i stillhet. Nog för att han går i hage men lite uppsutten skritt ger lite extra rörelse ändå..

Sen får vi se om det blir lektion för Singde eller hur hon har tänkt!

BYE

Av Johanna - 12 augusti 2009 10:10

I går kväll kom regnet, och givetvis precis när jag satt till häst i t-shirt =) Men det är härligt med lite regn och rusk emellanåt =)

Ture fick vila igår då jag inte gillar att han är svullen...Hoppas på bättre ben idag...

 Red Pina istället och hon gick bra. Inte så där superduper men väl godkänt. Jag tappar själv lite koncentration när det är massa andra hästar, människor, hundar och ryttare (som dessutom skriker emellanåt ;) ) runt omkring oss. Red lite cavaletti på böjt spår och joggade och mjukade upp. Vill ju inte ta ut henne heller för hårt på nytt underlag. Idag fortsätter regnet att förära oss med sin närvaro men de har lovat att det klarnar upp senare idag, gör det inte det tänkte vi åka till Holmens ridhus om det finns möjlighet för oss att få komma dit.


Av Johanna - 11 augusti 2009 12:09

Vi gästspelar ännu i Stråkan ;) Det går jättebra för Pina och Singde och jag tror nog allt börjar vara förlåtet vid det här laget ;)

Ture känns inte som han var här hemma, men det är mycket mer att titta på och underlaget är som sagt mycket hårdare än hemma. Han är dessutom lite svullen över senfästet på en frambenet så man får ta det lite piano. Har köpt kylbandage som jag såg att Andalus-Linda  hade till travarna så jag hoppas att det ska hjälpa. Några speciella tips vid användandet, Linda?

Ture fick träna på att gå på transporten i går och det gick jättebra. Han funderade väl i ca 30 sek och sen knatade han på, som att han inte gjort annat =) Nu ska vi ta och åka till värsta drömstället med sandhedar och mysiga vägar och rida någondag, det blir härligt. Men jag tror faktiskt Pina och Singde får stanna hemma ;) Vi ska inte utmana ödet i onödan ;) Eller så tar jag Pina om inte Tures framben ser bättre ut.

Nåja värmen verkar aldrig ta slut och regnet vill inte riktigt släppa till. Bara en liten liten skur häromdagen. Men det är ju lovat höst nu senare i veckan så vi får se om svetten får ta semester snart =)

Av Johanna - 8 augusti 2009 12:24

Anette och Singdes ridläger började igår. Det var roligt! Dock var jag liite stressad för vi var försenade på en fredag-kväll, det går ju inte ;)

Jag red Ture innan lektionerna och han gick bra men var lite loj och bekväm med bak-kärran och därmed blev han lite för rund för mitt tycke. Ville inte heller köra för hårt med honom då vi har nytt underlag som är betydligt stummare.


Sedan blev det lektions dax. Anette jobbade på och Bosse var tre och en halv meter kortare ;) Han hade kunnat haft lite mer driv men det kommer att komma. Han gick i en så fin form så jag tycker inte att man ska kräva allt på en gång. De gjorde jättefina skolor när poletten väl trillade ner.


För Singde och Pina gick det som aldrig förr!!! Jag fick nästan en tår i ögat av att se hur bra det gick. Pina var TOTALT fokuserad och gjorde allt Singde bad henne om. Galoppen var hon väl lite bekväm i, men det vet jag ju att hon brukar vara. Pina gick i superform hela tiden och de fick träna massa ridvägar och allt gick som en dans.



Av Johanna - 7 augusti 2009 11:06

Körde hästarna (inklusiva TURE) till "min" gamla ridskola igår. Där ska de få bo ett tag och Anette och Singde ska ligga i hård träning. he he he

Resan gick bra och jag körde häst i transport för första gången. Jag var helt darrig när vi kom fram men det gick jättebra.

Deras ridbana hade tyvärr lite mycket sten och är ju rätt stum jämfört med den vi är van vid, så Ture var lite stapplig och bjöd inte som han brukar. Det kan ju oxå bero på att han hade mycket spänningar efter all transport-träning och transportåkningen. Nåja, han skötte sig i allafall bra med tanke på nytt (han har i allafall inte varit där på 6-7 år) ställe och nya hästar och människor och lantdjur. Och det var härligt med större bana.

Red Pina efteråt och hon gick hyfsat. Jag var lite okoncentrerad då jag inte är van vid att ha publik nuförtiden ;)

I kväll blir det lektioner för Singde och Anette och det blir även spännande att se hur Ture går idag.

Av Johanna - 6 augusti 2009 12:26

På morgonen så fick Ture äta morgonhö i transporten. Luckor och bommar öppna så han kunde gå ut om han ville men han valde att käka istället =) Matte superglad och nöjd. Sedan kom Anette och så fort hon sa nu stänger jag bommen bak så ville han gå ut ;) Snacka om fobi alltså. Nå vi tränade att stänga bommen bak, gå ut, in igen, stänga bommen bak och nötte på så till han var lugn. Sen lade vi till att stänga bommen fram och nötte på det till han var lugn. Då tog vi och stängde bommen och luckan bak och så småningom bommen, luckan bak och bommen fram. Han var sååå duktig. Men blev ängslig varje gång vi lade till ett moment. Men till slut stod han lugn med stängd baklucka och frambom. Vi avslutade med att bara gå igenom transporten ett par ggr och sen fick han gå till sina kompisar. Går allt lika bra ikväll så ska vi köra honom. SPÄNNANDE!


Av Johanna - 5 augusti 2009 20:11

Morgonens träning gick finemang! Han skötte sig exemplariskt. På kvällen har vi avancerat lite och det börjar kännas alltför nära att köra i väg han ;) Jag blir något stressad över det då jag inte vill att det ska hända honom något. Han är ju så himla våldsam när han får för sig att göra som han vill så det är väldigt nervöst.

Anette övertalade mig att vi skulle stänga för fram och bak under kvällens träning och det gick ju vägen utan några skador på varken oss, hästen eller transporten ;) Mitt hjärta höll på dock att hoppa ur bröstet när han gjorde några utbrytningsförsök, men dom var bara lite halvhjärtade som tur var. Det var mer som att han ville kolla om han verkligen inte kunde gå ut om  han ville, inte som att han fick panik och skulle ut med våld. Jag uppmärksammade dock att jag inte ska ha en xtra hög transport då han försökte stegra sig i transporten. Den här transporten är nog mer normal hög och det räckte gott och väl och han kunde inte komma upp nå högt på bakbenen vilket var en fördel för annars hade han nog lagt frambenen över fram bommen. Han fick gå ut igen och sen in och så stängde vi in honom igen och då gick det bra.  Han har i allafall skött sig jättebra och inte verkat alltför ängslig, lagom takt och mycket repetition verkar ge utdelning.

Så i morgon ger vi oss på mer träning och om allt går bra KANSKE vi kör honom en sväng.

Ovido - Quiz & Flashcards