Alla inlägg under mars 2009

Av Johanna - 17 mars 2009 18:28

Red Pina på plan och där har sanden börjat titta fram efter kanterna. Lite vårkänslor man får =) Det gick bra med Pina idag. Hon kändes dock lite trött i kroppen sen igår då hon gick kanon. Så det blev ett lättare pass idag. Vi tränade övergångar och att hon ska acceptera att jag sitter på henne kortare stunder. Allt accepterades efter lite övertalning ;)


Zingde och jag red sedan ut med Saga och Ture. Inte direkt något bra uteridningsföre men Ture var mycket glad över att få komma ut. Vi mötte bussen efter vägen och Ture tyckte det var lite onödigt att komma farande med en stor buss efter en väg med en massa is som krasade och lät men han är ju en cool kille så allt gick bra. Saga lyfte inte på ett ögonbryn ens en gång. Zingde var så glad över att få rida ut med Saga då hon är sååå himla snäll.



Av Johanna - 16 mars 2009 16:34

Vilken underbar dag idag! Solen sprutar strålar och värmen är på topp.  Håret flyger av hästarna och svetten lackar. Det är vår i luften idag.

Har ridit Pina på ridplan. Hon gick supergreat! Superdupergreat! Vi tränade serpentinbågar och vändningar. Det flöt på riktigt riktigt bra.


Tog Ture på lina. Han har ju givetvis lyckats få skavsår av sina barfotaskor, vilket skulle vara nästintill omöjligt. Men ni som känner Ture vet ju att han gärna citerar Gunde  "ingenting är omöjligt, bara olika svårt " Så jag ville inte rida då han gärna spänner sig en aaaning utan skor och diverse iläggsulor. Men idag pinnade han på riktigt bra faktiskt. Nog var han lite osäker men jag vet inte om det var för att han var rädd för att halka eller för att han var öm. Jag tror faktiskt mer på det första för han gick på asfalten efter vägen utan att bli berörd. Spände in honom lite lätt och han hade fiiiiin form i dag.


Av Johanna - 15 mars 2009 21:55

Har varit och ridit Pina i ridhuset. Hon har skött sig bra. Det var två andra i ridhuset och red när jag började och dom hade typ disco därinne. Musik på hög volym så Pina fick träna nerverna lite. Hon tog det med ro och var inte berörd av den höga musiken så det var kul. Hon var pigg idag men inga hyss eller dumheter. I dag har hon längt ut halsen ordentligt och tagit fint stöd på bettet. Vi galopperade mycket och kunde till och med börja styra lite i galoppen utan att hon släppte bettet och började gå bakom. Jag är väldigt nöjd med Pina idag!

Av Johanna - 15 mars 2009 16:49

Jag är sur som ättika över melodifestivalen igår.... hur i hela friden gick det där till? Dessutom så försökte jag rösta hur länge som helst men kom inte fram. Ringde, ringde och ringde och ringde men icke!!! 

Sitter nu och väntar på min käre sambo och HOPPAS att han ska komma hem i tid för vi ska åka in till ridhuset med Pina Loreen.

Snön bara smälter i väg med stormsteg så man tror ju nästan att det ska bli sommar nu. Man kan ju alltid drömma. I morgon när jag vaknar är det väl 30 minus och 3 meter nysnö =)

Av Johanna - 14 mars 2009 12:38

Mera bilder på Ture i fredags. Ett med mig och han och ett med Helena (Helena hade inte planerat att rida därav den snygga klädseln ;)

Av Johanna - 14 mars 2009 09:57

Tog Pina på lina idag igen för jag trodde att hon skulle vara crazy i blåsten. Men ack vad jag bedrog mig =) Hon var som värsta mönster eleven. Lugn och harmonisk och vilade fint i steget och kunde till och med galoppera lugnt och fint. Hade med dom "mjuka" inspänningstyglarna och till och med det accepterade hon !!! 


Ture red jag men det gick inge vidare... Matte var lite spänd då Tures "mormor" hade kommit på besök ;) Men stundtals gick det väl hyfsat. Sedan fick mormor Helena prova på Torpeden själv. Och han flög fram på ridplanen ;) Var så kul att se honom RIDEN för första gången annars har man ju bara sett han transportera någon ryttare någon gång. Längtar till sommaren då Helena kan börja hoppa honom =)


På kvällen var det häst-kväll hos min kära syster. Jag, Helena och Anette (och delvis Elle) kollade på gamla filmer på mig och Cambi, Helena och Ceylona (Tures mamma) och en massa andra hästar. Och även en film när Ture var liten, liten bebbe. Sååååååååååå söt =)


 Vi fotade en del under dagens ridning men har bara hunnit få ett fåtal foton av Helena och detta är ett av dem på mig och min lilla ponny.

Av Johanna - 13 mars 2009 08:35

Red Ture före jobbet och han gick bra. Mycket häst att rida trots att han är väldigt självgående. Men det är härligt med mycket häst. Han följer sitsen så fint min lilla ponny. Han följer höfterna lekande lätt trots sin storlek och låga utbildningsnivå. Han kämpade på idag och har börjat förstå att det är ridhäst som är den nya grejen ;) Hoppas, hoppas, hoppas att det håller hela vägen nu... Han är för bra för att gå och skrota...


Pina och Saga skulle motioneras på kvällen. Glad i hågen gick jag och Zingde i väg till ridplanen. På vägen dit märkte vi att blåsten började tillta, men tänkte väl inte så mycket på det. Det gjorde däremot hästarna ;) T o m Saga kunde urskilja både varg och björn i skogen. Pina hon kunde svära på sitt liv att även tiger och lejon lurade bland granarna =) Det var inte mycket att göra åt. Red bara en liten stund och rastade sen henne på linan. Ingen ide´att sitta och försöka jobba när hon har tomtar på loftet. 


Hå och hej nu är det ny dag och det blåser än mer idag och jag ska nu iväg och försöka rida innan jobbet. Håll tummarna! =) 

Av Johanna - 12 mars 2009 09:39

Måste ju snatta en bild på Lindas PRE hingst ORUJO. Helt fantastiskt fin! Gå in på Andalus-Lindas blogg för mer bilder. Nu behöver man ett sto att betäcka ;)


Ovido - Quiz & Flashcards