Direktlänk till inlägg 30 mars 2009

Bloggvärlden

Av Johanna - 30 mars 2009 20:48

Varför läser människor en blogg?  I mitt naiva sinne trodde jag det var för att se hur andra har det och glädjas i deras glädje och stötta i deras mindre glada dagar. Kanske lära sig av varandra och få tips och ideer.  Men så var det tydligen inte. Passa er för att ha andra åsikter och var beredd på att du vet inget om det mesta medan andra vet allt om dig, din kunskap och om träning i din diciplin. Nog för att jag vet att barfotagång var ett infekterat ämne. Men jag trodde ju inte att vänner och bekanta skulle bli helt rabiata bara för att jag föredrar barfotagång. Det känns inte så kul för mig att bli beskylld för att medvetet riskera mina hästars hälsa genom att dom skulle bryta sina ben osv när jag försöker göra det jag kan för mina hästars välbefinnande.  Jag vet inte allt men jag vet då att MIN häst mår mycket bättre utan skor och därför gör jag det valet.

 
 
Ingen bild

Linda-li

30 mars 2009 22:55

Man läser bloggar för att man har lite att göra och passar då på att se hur bekanta har det och hur det går för dom, och självklart hoppas man att det går alla tiders! Är det en blogg där kommentarer kan lämnas så får man vara beredd på frågor och andras åsikter. Eftersom jag är en utav dom du kallar rabiata så skulle jag vilja att du citerar mig där jag på något sätt ifrågasätter ditt val att ha dina hästar barfota! I mitt första inlägg ställde jag bara en fråga om problemet med skor/ inte skor. Där hade du kunnat svara för/emot eller vad som helst om du ville ge mig ett tips. Eftersom du sen hoppas att alla ska ta sitt förnuft till fånga så måste väl var och en få lämna sin syn på saken, varför väljer man annars att ha en blogg med kommentarer? Jag har bara talat om vad som inte funkar på travhästarna mina, som med all säkerhet rör sig både längre och fortare i sina träningspass. Sen har jag förståss ingen aning om hur du tränar inom din disiplin, men eftersom du verkar intresserad av dressyr så antog jag att du inte bedriver samma tempoträning som jag, fastän du nu red i timtal på grusvägar i somras. Är det bara du som har rätt till en åsikt och är den i så fall tveklöst den rätta? Hade jag kritiserat dig och sagt att du skulle ha skodda hästar istället kan jag förstå att du känner att barfotagång är ett infekterat ämne, men det har jag inte! Jag har framfört min åsikt och min filosofi kring mina hästar och "min" sport, något som du verkar reta upp dig på, inte tvärtom! Du har själv sagt till mig att dina hästar inte är i närheten av den träningsgrad som mina är, så varför ens tolka mitt inlägg om otränat som ett påhopp? I en aktiv travares liv är de flesta hobbyhästars träningsstatus mycket lägre och det är ju inget konstigt med det.

 
Ingen bild

Johanna

30 mars 2009 23:17

Följetången fortsätter....Om man läser kommentarerna så tycker jag inte det verkar som att det är jag som tror att bara jag får ha en åsikt och att jag tror att den är tveklöst den rätta. Jag har sedan för övrigt inte skrivit att ALLA ska ta sitt förnuft till fånga. Jag blir inte ifrågasatt i mitt val av barfotagång men däremot så ifrågasätts om mina hästar skulle kunna gå barfota om dom tränas, att dom måste stå största delen av året, att dom riskerar skada sig för att dom är barfota osv. För er som verkligen är intresserade av att lära er mer om barfotagång kan gå in på www.swedishhoofschool.com där tas oxå problemet med skor upp så jag slipper ödsla tid på att skriva ett superlångt inlägg som sedan ska kommenteras i evigheters evighet.

 
Ingen bild

Linda-li

30 mars 2009 23:33

Detta blir det sista jag skriver då det här börjar bli löjligt. Du hittar inget i mina inlägg där jag ifrågasätter om dina hästar kan tränas och användas till det du vill använda dom till. Som jag tidigare har nämnt så har jag själv en ponny oskodd då hon klarar det, och mår bra av det. Inte heller har jag ifrågasatt skaderisken hos dina hästar. Hur mycket jag än lär mig om barfotagång så kommer jag ändå inte att kunna ha mina aktiva travare oskodda, så är det bara. Visst, det finns en hel rad nackdelar med skor, därför har jag den/dom som kan oskodda, men i mitt fall överväger fördelarna nackdelarna då det gäller hästarna jag har i gång. Sen ger även bett skador, synliga och icke skadliga, men ändå använder majoriteten av hästfolk bett. Jag är absolut inte rabiat, jag talar bara om vad som gäller för mig och min sport och den vågar jag ändå påstå att jag kan bättre än du.

 
Ingen bild

Johanna

31 mars 2009 06:53

Jag tycker det har varit löjligt rätt länge... Jag har inte påstått att DU Linda-li har sagt si eller så utan har bemött det som skrivs i kommentarerna.

 
Ingen bild

Barbiegirl

31 mars 2009 07:48

Men jisses vad folk hetsar upp sig. Verkar vara väldigt mkt svart eller vitt. Jag har 5 hästar i träning, varav 3 är helskodda och de två andra oskodda. 2 st är två stora 3 åringar som förbereds till 3 årstest och ska kunna gå varenda dag vi har planerat så därför är de skodda och broddade nu. Den tredje skodda är mitt fbl, min tävlingshäst som jag har haft barfota till och från(mest från)tills förra sommaren. Hon har jättefina tåliga bra hovar som gjord för barfotagång och har i sin ungdom klarat sig bra(att hon plockade av sig skorna varenda vecka var en bidragande orsak till att hon fick gå barfota, väl övervägt med min HOVSLAGARE!!)Hon fungerade bra i ridhus, på äng i skogen och jag skulle gärna ha henne oskodd om det gick "på riktigt" MEN hon är en prinsessa på ärten och ömmar på grus och eftersom jag till 75 % rider på grusväg och vill kunna hålla igång henne mer (och inte riskera att hon blev halt på tävling för att de råkas ha lite grus i underlaget :-( )Jag skodde åter på henne i somras och döm om min förvåning när hon utökade sina gångarter och sitt schwung MARKANT bara dagen efter. Hon mår alltså betydligt bättre MED skor.
Den ena hästen som är oskodd är ett 4 årigt nu högdräktigt hbl som inte har varit skodd alls. Hon verkar fungera bra så och är inte öm och kommer att få gå barfota tills hon kommer upp i klasserna ,eller måste rida /skrittas när det är halkigt.Har man inte daglig tillgång till ridhus så är det lite bökigt med obroddat..och sen har vi lillskrutten ponnyn som går barfota på alla underlag. visst skulle säkert hennes symaskinsgång också förbättras av ett par dojjor, men det är ju också kostsamt att sko ;-)Jag föredrar INTE barfotaskor(tycker att de får skavsår/alt tappar dem lite för ofta(i allafall en HannahHoudini) så för mig är det barfota, framskodd eller helskodd som gäller! Man måste anpassa efter individ och träning. Olka medtod passar olika hästar/olika träning. Väl mött! Puss och kram Johanna och stå på dig. Vi kompletterar varann trots olika åsikter =)

 
Ingen bild

Linda C

31 mars 2009 11:40

Exakt där Barbiegirl! De jag ville få fram med att jag har inte i mot heller att ha hästar barfota givitvis är de bättre för hästen om de inte tränas eller du ha en som tål de (som mina fölston) Men man kan inte ha dom barfota till varje pris då de varit sånna skit vintrar med denna isgator då tycker jag man ska se till att hästarna slipper halka omkring.Man vet ju själv hur otäckt de är att inte ha fäste under skorna ;0)
Men vet ju att du johanna använder ju barfota skor med brodd så de går ju med på vintern men jag köpte inte att man ha bättre fäste utan skor än med skor på is så därav mina inlägg så man måste tåla åsikter för de fick jag höra med när jag skrev att AR är de bästa vägen att gå så de tåla jag att höra å diskutera så nu lägger vi ner detta ämne vi kommer inte nånstans ändå med detta utan som Barbiegirl skrev; Vi kompletterar varann trots olika åsikter =)

 
Ingen bild

johanna

31 mars 2009 11:45

Jag har aldrig skrivit att man ska hästarna barfota till varje pris eller att man har bättre fäste utan skor. Men jag står fast vid min åsikt att hästar kan tränas utan skor.

 
Ingen bild

Therese

31 mars 2009 20:17

Jag har skrivit att min häst hade haft bättre fäste utan skor sist jag red honom. Och då menar jag att när man har skor, sulor och brodd och det blir styltor under hovarna ändå. Då skulle han garanterat ha gått bättre barfota. Eftersom inte ens brodden tar i backen. Utan skor så släpper styltorna. Jag har inte sagt någonting om era hästar. För jag generaliserar inte utan berättade bara om min häst. Det ända underlag som River inte har kunnat ta sig fram säkert på är svallis med vatten ovanpå. Man kan inte heller säga att man måste sko alla hästar vintertid. Det beror på vad man har för hagar/miljö och vad man ska använda hästen till. Jag har bara berättat om min häst och vad ni gör med era är upp till er. Helt onödigt att börja bråka bara för att man har olika åsikter om saker och ting.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johanna - 25 februari 2015 08:09

Idag ska vi åka till Ullared :-) spännande ;-) Har aldrig varit där förut så det känns roligt. Igår tränade jag och Pina bla skolorna i trav och galopp och även superfina tempoväxlingar i trav. Hon var så mjuk, fin och på hjälperna. Njöt varje seku...

Av Johanna - 23 februari 2015 13:32

Då var det Måndag igen. Idag blev vi bjudna på ett riktigt skitväder... Kraftig blåst och nederbörd som består av ömsom småspik och blötsnö. Ture fick skritta ut en sväng och sedan ta en sväng på lina. Han såg kanon ut fastän han var som en dränkt ...

Av Johanna - 20 februari 2015 13:29

Började med Ture på morgonen. Skrittarbete över bommar och skolor. Lite slapp i benen till en början men piggade på sig eftersom han blev mjukare. Sår och svullnader oförändrade.. Fortsätter med försiktighet och hoppas att detta snart är historia. ...

Av Johanna - 20 februari 2015 08:10

Känns ju ganska jobbigt att skryta om hur bra det går med Pina, men det gör det verkligen :-D Vi har verkligen flyt just nu. Idag blir det ett pass med bommar och jogg. Ture bättre i benen, bara en liten konturstörning kvar. Skrittjobbade honom l...

Av Johanna - 17 februari 2015 14:48


Red Pina och hon var sååå duktig. Tränade saxen i galopp fast alternerade skänkelvikning och diagonal sluta. Pina som alltid tycker sig veta hur mycket smartare än övning kan göras, fick övertalas lite att ta den lite besvärligare vägen. Men när jag ...

Ovido - Quiz & Flashcards