Direktlänk till inlägg 9 maj 2010

Härliga helg!

Av Johanna - 9 maj 2010 14:33

Härligt väder det varit i helgen. Sol och sådär lagom varmt så man kan gå i tröja utan att frysa. Har transport tränat med Ture idag och det gick kanon. Försökte dock få pappa att komma och stänga, men så fort Ture såg honom så la han i handbromsen och sedan backen. Så jag fick tack vackert träna att stänga själv och då gick det bättre.

Efter transporterandet så fick Ture ett bad, vilket han inte fått sen han var sisådär 5-6 år. På sant!! Han trodde jag ramlat och slagit huvet. Förvandlingen till Fullblod i startboxen gick snabbare än blixten, men han fann sig någorlunda efter ett tag. Efteråt gick vi på en promenad för att han skulle torka. Då var han ju i "red zone" efter badet och betedde sig som värsta eldigaste hingsten. Stegrade och passagade och höll på. Men jag knata på och låtsades som om ingenting. Stackars Ture försökte få nån slags respons, han gillar ju om jag blir irriterad så han riktigt för leva ut sina myror i brallan. Han betedde sig som att jag hade världens skarpaste bett i munnen och samtidigt piskade därbak och i verkligheten gick han i grimman med en sävlig norrlänning i andra ändan grimskaftet. Nå jag ignorerade vidare och efter ungefär en halvtimme så gick han någorlunda normalt. Sedan gick vi hem och borstade och frissade manen och han njöt för fulla muggar. När jag sedan släppte lös han i hagen då skulle han minsann återta tronen och for och skenade och stajlade upp sig som en galning åt sina pipande tjejer.

Nu är det Pini Wi som ska motioneras och jag vill ju åka in till ridhuset, men samtidigt är det ju så fint väder.. Vi får se.


 
 
Ingen bild

Syrsan

9 maj 2010 15:54

Bra att ni kämpar på m transportträningen, tror det är matte som tycker det är värre än Ture tycker. Gick ju hur bra som helst i somras och det tog Ture med ro medan matte jagade upp sig och tyckte det gick FÖR bra. Hmmm... Kommer väl knappt känna igen Ture efter bad å fön, Tänkte faktiskt själv ta och göra ett ryck på Bos man som faktiskt varit riktigt fin ett tag nu men börjar bli lite väl lång igen. Blir att göra som förra gången, fläta över manen på rätt sida (en lite del som vildar över på fel sida) och några dagar senare klippa till den å hålla tummarna att det funkar denna gång oxå. Idag vilar vi, har istället varit å sett när Sofie hopptränat för Sosso. De var superduktiga å hade gärna sett Eva vara med m Bo, Bra övningar för honom hade det varit! Såg jättekul ut och jag stod nästan där och önskade att jag kunnat vara med! Efter det var det Malins tur, Ut t Billerud arena å se deraqs träningsmatch mot Gammelstad. Assi vann m 4-0 å det förtjänade de. Nu lite dator å sen är det "simtävling/träning" för Alva. Fullspäckat schema!

 
Ingen bild

Johanna

9 maj 2010 16:21

Nr 1. Vi hade en annan STÖRRE transport i somras.
Nr 2. Bara för att han gick in så tycker jag det är VÄLDIGT överdrivet att säga att han tog det med ro.
Nr 3. Jag tycker inte alls det är hemskt. Jag vill bara inte han ska göra illa sig såsom han gjort ungefär 150 ggr i samband med transportering.
Nr 4. Alla som tror att det sitter i mig att han inte går in är välkomna att prova, vilken dag som helst!

 
Ingen bild

Linda Calissendorff

9 maj 2010 19:25

Haha ja kan intyga att de inte är BARRA att få in ture inkl vilka smarta metoder man än försöker använda *skratta* Tycker du kommit en bra bit på väg med honom eftersom han börjar att knata in i transporten så bara fortsätta i den stilen! =)

 
linda-li

linda-li

11 maj 2010 09:26

Vi hade ett sto förr som hatade transporten, och det är verkligen inte att leka med varken för en själv eller för hästen som ofta gör illa sig såklart. Jag beundrar ditt tålamod när det gäller Ture Torped, men det verkar ju ge resultat:)

http://linda-li.bloggagratis.se

 
Helena

Helena

13 maj 2010 12:58

hahaha johanna. ska vi skicka nån riktig HÄSTKARL och hjälpa dig att lasta. De som kan och vet allt;-) (obs ironisk jag vet att de har försökt)Lilla ture gubben, så lik sin mor:)

http://www.wildvittra.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johanna - 25 februari 2015 08:09

Idag ska vi åka till Ullared :-) spännande ;-) Har aldrig varit där förut så det känns roligt. Igår tränade jag och Pina bla skolorna i trav och galopp och även superfina tempoväxlingar i trav. Hon var så mjuk, fin och på hjälperna. Njöt varje seku...

Av Johanna - 23 februari 2015 13:32

Då var det Måndag igen. Idag blev vi bjudna på ett riktigt skitväder... Kraftig blåst och nederbörd som består av ömsom småspik och blötsnö. Ture fick skritta ut en sväng och sedan ta en sväng på lina. Han såg kanon ut fastän han var som en dränkt ...

Av Johanna - 20 februari 2015 13:29

Började med Ture på morgonen. Skrittarbete över bommar och skolor. Lite slapp i benen till en början men piggade på sig eftersom han blev mjukare. Sår och svullnader oförändrade.. Fortsätter med försiktighet och hoppas att detta snart är historia. ...

Av Johanna - 20 februari 2015 08:10

Känns ju ganska jobbigt att skryta om hur bra det går med Pina, men det gör det verkligen :-D Vi har verkligen flyt just nu. Idag blir det ett pass med bommar och jogg. Ture bättre i benen, bara en liten konturstörning kvar. Skrittjobbade honom l...

Av Johanna - 17 februari 2015 14:48


Red Pina och hon var sååå duktig. Tränade saxen i galopp fast alternerade skänkelvikning och diagonal sluta. Pina som alltid tycker sig veta hur mycket smartare än övning kan göras, fick övertalas lite att ta den lite besvärligare vägen. Men när jag ...

Ovido - Quiz & Flashcards